Over Mij

Ik volgde mijn middelbare school in het Klein Seminarie in Roeselare, in de richting Wetenschappen. Ondertussen volgde ik dwarsfluit aan de muziekacademie van Izegem bij Marijke Gheysen. Daar studeerde ik af met grote onderscheiding en de medaille van de stad Izegem. Daarna ging ik naar het Lemmensinstituut te Leuven om verder dwarsfluit te studeren (bij Roland Vandenberghe) en daar behaalde ik mijn kandidatuursdiploma (nu bachelor). Na 3 jaar verhuisde ik naar het conservatorium te Gent waar ik les kreeg van Philippe Benoit. Ik behaalde mijn masterdiploma ‘Instrumentale Muziek’ en het diploma van ‘Geaggregeerde voor het Secundair Onderwijs’. Daarnaast volgde ik enkele jaren orkestdirectie bij Dirk Brossé.

Ik nam deel aan masterclasses en orkeststages bij nationaal en internationaal vermaarde fluitisten en dirigenten.

In mijn tienerjaren groeide mijn interesse voor pop-, rock-, folk- en jazzmuziek. Daarom ben ik in eerste instantie gitaar en basgitaar beginnen spelen. Later leerde ik ook saxofoon in de academie van Izegem.

Na mijn afstuderen aan het conservatorium dirigeerde ik verschillende harmonieorkesten, speelde freelance in diverse orkesten of groepen en gaf ik les aan verschillende muziekscholen in West- en Oost-Vlaanderen. Ik gaf oa. dwarsfluit, kamermuziek, samenspel, notenleer en muziekinitiatie. Momenteel ben ik leerkracht Muzikale Opvoeding in het Technisch Instituut Heilige Familie (zusters Maricolen) te Brugge.

Vandaag speel ik saxofoon en dwarsfluit bij jazzcombo OldEarthJazz en gitaar, ukelele en fluiten bij Roots Revisited, een duo-project waar we vooral ‘roots’muziek brengen, gaande van country en bluegrass naar blues, singer-songwriter en Ierse folk.